Heijastinliiveistä turvaa syksyn pimeyteen

Elokuun aurinko vielä lämmittää, mutta pian koittaa syksyn sateet ja talven pimeys. Nyt onkin oiva aika kaivaa heijastimet käyttöön. Heijastimen käyttö pienentää merkittävästi auton alle jäämisen riskiä, joten heijastimen käyttöönotto ei ole tuulesta temmattua. Heijastin kannattaa ottaa käyttöön myös lemmikeillä ja arjen kulkuvälineissä.

Myös heijastimet kuluvat käytössä, joten aika ajoin on hyvä ostaa uusi heijastin tai vähintään testata vanha. Heijastimen tehon voi näppärästi testata kohdistamalla taskulampun valo muutaman metrin päähän sijoitettuun heijastimeen pimeässä tilassa silmien korkeudella.

Heijastimen käytössä on olennaista, että heijastimet näkyvät joka suuntaan. Yksi heijastin repussa ei siis riitä. Heijastinliivin avulla saa helposti näkyvyyttä joka puolelle, mutta kropan eri puolille sijoiteltuna nauha- tai pehmoheijastimet ajavat myös asiansa.

Heijastimen käyttö vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka autoilija näkee kulkijat liikenteessä. Ilman heijastinta autoilija huomaa kulkijan noin 70 metrin etäisyydeltä vaatteiden väristä riippuen, mutta heijastinta käyttävän autoilija havaitsee jo noin 300 metrin etäisyydestä. Heijastin on loistava ja halpa henkivakuutus, olisi hölmöä olla käyttämättä niitä.

Alertumilla olemme mukana luomassa turvallisempaa yhteiskuntaa. Luovutimme Kymmenen turvallisuustekoa -kampanjan aikana heijastinliivejä Betesda Säätiölle sekä Norlandia päiväkodille. Valitsimme kohteeksi kaksi erilaista kohdetta, sillä heijastimen käyttö on tärkeää jokaiselle ikään katsomatta. Turvallisuuskasvatus on kuitenkin aloitettava ihan pienestä pitäen, sillä sanonnan mukaisesti sen minkä nuorena oppii, vanhana taitaa.

Nyt Suomen kaduilla liikkuu lähes sata kulkijaa enemmän heijastinliiveillä varustettuna. Heijastimen käytössä kyse on pitkälti asenteesta ja tavasta, joihin kumpaankin voidaan vaikuttaa. Heijastimen käyttö ei ole noloa, kannathan siis heijastinta mukanasi ylpeänä.

10 Turvallisuustekoa

Kymmenen turvallisuustekoa on Alertumin juhlavuoden kampanja, jolla juhlistamme yrityksen kymmenvuotista taivalta ja luomme entistäkin turvallisempaa yhteiskuntaa. Kuluvan vuoden aikana alertumilaiset tekevät kymmenen meidän kaikkien ihmisten yhteistä turvallisuutta lisäävää tekoa. Tätä turvallisuustekojen matkaa voi seurata eri kanavissa tunnisteilla #10Turvallisuustekoa ja #Alertum10.