Verenluovutus on turvallisuusteko

Vapaaehtoiset verenluovuttajat auttavat Suomessa vuosittain noin 50 000 potilasta. Koska verta ei voi korvata keinotekoisilla aineilla, luovutettu veri on monille vakavasti sairaille todellinen elinehto.

Alertumilaiset tekivät helmikuussa turvallisuusteon luovuttamalla verta. Toimistolla työskentelevät luovuttivat verta Espoossa ja kouluttajat omilla paikkakunnillaan. Samalla perustettiin VeriRyhmä nimeltä Alertum, jonka avulla voidaan jatkossakin seurata kertyvää verenluovutuspottia.

Yhdellä luovutuksella voi auttaa jopa kolmea eri potilasta, sillä luovutettu veri jaetaan osiin. Veri erotellaan punasoluiksi, verihiutaleiksi ja plasmaksi. Veripalvelu valmistaa punasolu- ja verihiutalevalmisteet itse lopputuotteiksi asti ja ne käytetään potilaiden hoitoon Suomessa.

Turvallisuus muodostuu yhteisen tiedon lisäämisestä ja tarpeellisista teoista. Alertum haluaakin rohkaista kaikkia ihmisiä ja yhteisöjä luovuttamaan verta sitä tarvitseville. Yhdellä pienellä teolla voit antaa paljon toivoa toiselle ihmiselle.

Lähde: Veripalvelu

10 Turvallisuustekoa

Kymmenen turvallisuustekoa on Alertumin juhlavuoden kampanja, jolla juhlistamme yrityksen kymmenvuotista taivalta ja luomme entistäkin turvallisempaa yhteiskuntaa. Kuluvan vuoden aikana alertumilaiset tekevät kymmenen meidän kaikkien ihmisten yhteistä turvallisuutta lisäävää tekoa. Tätä turvallisuustekojen matkaa voi seurata eri kanavissa tunnisteilla #10Turvallisuustekoa ja #Alertum10.