Tulityökortin kertauskoulutus on mahdollista suorittaa netissä verkkokoulutuksen ja lähikoulutuksen yhdistelmänä. Tulityökortin myöntää Suomen Pelastusalan keskusjärjestö SPEK. Verkkokoulutusosuus suoritetaan ennen lähikoulutukseen osallistumista itsenäisesti netissä mihin tahansa vuorokauden aikaan. Verkkokoulutukseen osallistumista varten tarvitset vain internet-selaimen. Koulutukseen ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi linkin ja kirjautumistunnukset verkko-oppimisalustalle viimeistään seuraavan arkipäivän aikana. Kyseessä on tulityökortin kertauskoulutus, joten koulutukseen osallistuvalla tulee olla voimassa oleva tulityökortti lähikoulutukseen osallistumisen aikana. Ensikertalaiselle soveltuu kahdeksan tuntia kestävä Tulityökorttikoulutus.

Tulityökortin kertauskoulutus opettaa välttämään vaaratilanteita ja onnettomuuksia tulen kanssa työskenneltäessä. Tulityökortin saatuaan koulutuksen osallistuja on oppinut huomioimaan riskejä ja tulemaan entistä tietoisemmaksi työturvallisuudesta, sekä tietää miten vahingoilta voidaan välttyä.

Tietoa tulityökortin kertauksesta

Koulutuksen kesto
Lähitoteutus 4,5 tuntia ja sitä edeltävä verkkototeutus n. 2 tuntia.
Koulutuksen hinta
169 € + alv 24%/osallistuja. Hintaan sisältyy verkko- ja lähikoulutus sekä tulityökortti koulutuksen hyväksytystä suorittamisesta.
Tulityökortin kertauskoulutuksen hinta omalle ryhmälle on alkaen 1150 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme tulityökortin materiaali- ja kalustokulua 25 € + alv / osallistuja.
Ammattipätevyysmerkintä
Tulityökorttikoulutusta ei ole hyväksytty osaksi kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutusta eikä siitä ole mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintää.
Kauanko tulityökortti
on voimassa?
Tulityökortti on voimassa viisi (5) vuotta.
Netissä suoritettavan verkko-osuuden jälkeen lähiopetukseen tulee osallistua kolmen kuukauden kuluessa.
Koulutus omalle ryhmälle
Tulityökorttikoulutuksen hinta omalle ryhmälle on alkaen 1150 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme tulityökortin materiaali- ja kalustokulua 25 € + alv / osallistuja. Lue lisää sivun alareunasta.

Kuka tarvitsee tulityökortin?

Tulitöiksi katsotaan kipinöintiä aiheuttavat tai avoliekillä tehtävät työt, sekä voimakasta lämpösäteilyä aiheuttavien välineiden käyttö, kuten esimerkiksi erilaiset hitsaus- ja leikkaustekniikat sekä metallien hionta. Tulityökorttia tarvitaan siis esimerkiksi kuumailmapuhallinta tai kaasupoltinta käyttäessä. Tulityökortti tulee olla aina voimassa, kun työskennellään tilapäisellä tulityöpaikalla.

Tulityökorttia tarvitset

  • rakennustyömailla
  • teollisuudessa
  • lukuisissa asennustöissä
  • tulityöluvan myöntäjänä
  • tulityövartijana

Tulityövartijalta edellytetään työn vaatimaa turvallisuuskoulutusta ja suositellaan, että hänellä on voimassaoleva tulityökortti. Myös tulityöluvan myöntäjällä on oltava voimassa oleva tulityökortti.

Tulityökortin kertauskoulutukseen osallistuvalla tulee olla voimassa oleva tulityökortti. Ensikertalaiselle tai niille, joiden kortti on jo vanhentunut, soveltuu kahdeksan tunnin kestoinen tulityökorttikoulutus.

Tulityökortin kertauskoulutuksen sisältö ja koe

Tulityökortin saa tulityökortin kertauskoulutuksen hyväksytyllä suorituksella. Tulityökortin kertauskoulutuksen lähiopetus kestää noin 4,5 tuntia ja sen lisäksi suoritetaan itsenäinen verkkokoulutus netissä, jonka kesto on noin kaksi tuntia. Verkko-osuuden suorittamisen jälkeen lähiopetukseen tulee osallistua kolmen kuukauden kuluessa.

Lähiopetuksessa käydään läpi riskien minimointia, toimintaa onnettomustilanteissa ja suoritetaan käytännönharjoituksia (suojausharjoitus ja alkusammutusharjoitus). Osuuden päätteeksi tehdään tulityökorttikoe, jonka hyväksytystä suorittamisesta myönnetään tulityökortti.

  • Riskien minimointi
  • Toiminta onnettomuustilanteessa
  • Käytännön harjoittelu (suojaus- ja alkusammutusharjoitus)
  • Tulityökorttikoe

Tulityökortti on tulitöiden turvallisuustutkinto

Tulityökortin kertauskoulutuksessa opit ennaltaehkäisemään tulityöonnettomuuksia. Tunnet tulityökoulutuksen jälkeen keskeisen ohjaavan lainsäädännön ja ohjeistuksen sekä eri osapuolten vastuut. Ymmärrät myös tulityön ennakkosuunnittelun ja tulityöluvan merkityksen sekä osaat tehdä työn turvallisesti. Koulutuksessa käydään läpi palamisen teoriaa, joka tarjoaa osallistujille syvemmän ymmärryksen tulityön aiheuttamista riskeistä.

Tulityökoulutuksen tavoite on vaikuttaa myös tulitöitä tekevien asenteisiin. Opetuksessa käydään läpi ennakkosuunnittelun ja ennaltaehkäisyn roolia. Käytännön tehtävien avulla harjoitellaan turvallista työskentelyä. Tulityökortin myöntäminen edellyttää kirjallisen kokeen läpäisyä, joka suoritetaan koulutuksen päätteeksi.

Tulityökortti on voimassa Suomen lisäksi myös Norjassa ja Tanskassa. Myös Pohjoismaisten palontorjuntaliittojen hyväksymä tulityökortti hyväksytään myös Suomessa. Ruotsin tulityökoulutus uudistui heinäkuussa 2023, jonka seurauksensa Suomessa suoritettu kortti ei ole pätevä Ruotsissa.

Kuinka nopeasti saa tulityökortin kertauskoulutuksen jälkeen?

Tulityökortin kertauskoulutuksesta on mahdollista saada väliaikainen todistus, joka on voimassa kuukauden koulutuspäivästä eteenpäin. Suoritetun koulutuksen jälkeen annettu paperinen todistus tai sähköpostitse lähetetty todistus ei korvaa varsinaista tulityökorttia, joka on voimassa 5 vuotta koulutuspäivästä lukien.

Tulityökortit toimitetaan 2-3 viikossa koulutuksen suorittamisen jälkeen. Jokainen tulityökorttikoulutuksen suorittanut saa itselleen Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) myöntämän tulityökortin postitettuna tilauksessa annettuun toimitusosoitteeseen.

Tulityökortti puhelimeen

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ja Työturvallisuuskeskuksen yhteinen Korttitieto-sovelluksen avulla on mahdollista ladata tulityökortti puhelimeen. Tulityökortti-sovelluksen löydät puhelimesi sovelluskaupasta.

Kauanko tylityökortti on voimassa ja miten tapahtuu uusiminen?

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön myöntämä tulityökortti

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön myöntämä tulityökortti on voimassa viisi vuotta sen suorittamisesta. Kortin tulee olla voimassa aina, kun tehdään tulitöitä. Tulityökortin uusiminen tehdään suorittamalla joko kahdeksan tunnin kestoinen tulityökorttikoulutus tai tulityökortin kertauskoulutus, joka on yhdistelmä verkko- ja lähiopetusta.

Tulityökortti on voimassa Suomen lisäksi myös Norjassa ja Tanskassa. Myös Pohjoismaisten palontorjuntaliittojen hyväksymä tulityökortti hyväksytään myös Suomessa. Heinäkuusta 2023 eteenpäin Ruotsin tulityökoulutus uudistui, eikä Suomessa suoritettu kortti käy enää Ruotsissa.

Tulityökortin kertauskoulutus ja koe omalle ryhmälle

Järjestämme tulityökortin kertauskoulutuksia ja kokeita myös asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa. Verkko-opetuksen osuus suoritetaan itsenäisesti etukäteen, ennen lähiopetukseen osallistumista. Lähiopetus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutamme myös ulkomailla.

Huomioithan, että koulutukseen sisältyvä käytännön harjoittelu pidetään ulkona, esimerkiksi parkkipaikalla tai piha-alueella, jossa on avointa tilaa n. 5 × 10 m. Koulutus voidaan pitää myös Alertumin koulutustiloissa ja harjoituskentällä.

Tulityökortin kertauskoulutuksen hinta omalle ryhmälle on alkaen 1150 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme tulityökortin materiaali- ja kalustokulua 25 € + alv / osallistuja. Tilaa oma koulutus soittamalla 010 320 5772 tai lähettämällä meille sähköpostia koulutus@alertum.fi. Asiantuntijamme auttavat teitä koulutusjärjestelyissä mielellään.

Pyydä koulutustarjous