Suomen johtaviin henkilöstöyrityksiin kuuluva Bolt.Works luottaa koulutusasioissa Alertumiin

Henkilöstöpalveluyritys Bolt.Works on nostanut sen työntekijöiden työturvallisuusosaamisen korkeaksi prioriteetiksi, ja hyvästä syystä. Valtakunnallisesti yli 21 kaupungissa toimiva yritys välittää päämiehilleen yli 7 600 työntekijää joka vuosi. Boltin työntekijät toimivat pääosin rakentamisen, teollisuuden, logistiikan ja kiinteistöhuollon aloilla. Turvallinen työskentely kaikilla aloilla ja jokaisessa kohteessa on ensisijaisen tärkeää myös asiakkaiden onnistumisen kannalta.

Kohteiden nopea vaihtuvuus vaatii Bolt.Worksin työntekijöiltä vankan koulutuspohjan

Työn luonteeseen kuuluvasti urakan tultua yhdessä kohteessa valmiiksi työntekijä siirtyy seuraaviin töihin – tyypillisesti nopeallakin aikataululla. Lähestyminen työturvallisuuskulttuuriin voi olla kuitenkin yrityksestä riippuen hieman erilainen. Sen takia Boltille on oleellista, että heidän työntekijöillänsä on parhaat mahdolliset lähtökohdat tehdä töitä turvallisesti jokaisessa kohteessa.

”Henkilöstöalalla kohteet voivat vaihtua nopeasti. Silloin on äärimmäisen tärkeää, että työntekijämme tietävät mitä heiltä odotetaan ja kuinka he voivat sopeutua uusien asiakkaiden työturvallisuuskulttuuriin,” kertoo Boltin henkilöstöjohtaja Desiree Saarikivi. ”Siksi luotamme Alertumin asiantuntijuuteen työturvallisuuskortti- ja ensiapukoulutusten lisäksi kasvavissa määrin myös muissa koulutuksissa.”

Koulutusten räätälöinti takaa parhaan hyötysuhteen

Boltin toiminnan laajennuttua yhä useammalle toimialalle myös tarve toimialojen vaatimuksiin räätälöidyille koulutuksille on lisääntynyt. Vaikka tehtävä- ja kohdekohtaiset turvallisuuskoulutukset ovat edelleen asiakkaan vastuulla, ovat kaikkiin työtehtäviin sovellettavat työturvallisuuskoulutukset edelleen avainasemassa hyvän työntekijäkokemuksen ja tapaturmavapaiden työympäristöjen luomisessa.

”Alertumin kyky ottaa huomioon omat työntekoon liittyvät tilastomme – siis kaikki tapaturmat, läheltä piti -tilanteet ja muut tärkeät opit – koulutuksia suunnitellessa on ollut ensisijaisen tärkeää, ” Desiree Saarikivi jatkaa. ”Näin saamme paremman ymmärryksen siitä, miltä työturvallisuus alallamme näyttää ja kuinka siihen voimme koulutuksilla varautua.”

Viestinnän sujuvuus Bolt.Worksin ja Alertumin välillä pohjana sujuvalle yhteistyölle

Sen lisäksi että Alertum pystyy tarjoamaan Boltille heidän tarvitsemansa koulutukset laaja-alaisesti ja Boltin yksilöllisiä koulutustarpeita vastaamaan, nopea ja tehokas viestintä on helpottanut Desiree Saarikiven työtä henkilöstöjohtajana.

Kun Boltin yli 150 rekrytoinnin ammattilaista ja yli 1 700 asiakasta toimivat yhdessä, on luonnollista että syntyy tilanteita, jossa esimerkiksi uusia koulutuksia täytyy varata tai aikaisemmin sovittuihin koulutuksiin on tehtävä muutoksia toisinaan pikaisellakin aikataululla. ”Parasta yhteistyössämme on ollut viestinnän nopeus,” Desiree Saarikivi summaa.

Alertum tarjoaa asiakkailleen vaivattoman tavan olla yhteydessä myyntiin ja asiakaspalveluun useissa kanavissa chat-palvelusta puhelinsoittoon. Korkeatasoisten koulutusten järjestäminen, räätälöinti ja muutostyöt ovat Alertumin erikoisalaa.

Lue lisää: Ammattitaitoa vahvistavat koulutukset muutosherkkänä aikana – varaa, siirrä tai peru ilman riskiä

Työturvallisuuspositiivinen ajattelutapa avainasemassa turvallisempaan elämään töissä ja vapaalla

Lopuksi Desiree Saarikivi puhuu tiedon hyödyntämisen tärkeydestä turvallisuuden edistämisessä niin työpaikoilla kuin harrastuksissa. ”Jos miettisimme enemmän mitä teemme, kuinka olemme sitä tekemässä ja kuinka paljon meillä on jonkin asian tekemiseen, säästyisimme monelta onnettomuudelta,” hän pohtii.

”Työturvallisuus kehittyy tällä hetkellä juuri tällaisen tiedon ja tilastoinnin ansiosta erinomaiseen suuntaan. Me saamme jatkuvasti lisää tietoa siitä, millaisissa olosuhteissa tapaturmia sattuu. Se helpottaa tekemään ehkäisevää työtä,” Desiree Saarikivi summaa.

Alertumin pitkäaikainen yhteistyö Boltin kanssa jatkuu ja kehittyy jatkossa entistä enemmän arvokasta tilastotietoa hyödyntävään suuntaan. Se mahdollistaa entistä paremmin ennakoivaa ajattelutapaa vahvistavaa koulutusta, kuten nolla tapaturmaa -ajattelun.

Työturvallisuuspositiivisen ajattelutavan edistäminen on myös Alertumin työturvallisuuskoulutuksen kantavia teemoja, jotka myös Desiree allekirjoittaa: ”Se, että voidaan päästä nolla tapaturmaa -tilanteeseen, on äärimmäisen tärkeä tavoite jokaisessa yrityksessä ja työyhteisössä.”

Jatkuvasti kehittyvät koulutuksemme sopivat yrityksille ja yksityishenkilöille

Onnettomuusvapaiden työ- ja harrastuspaikkojen keskiössä ovat ihmiset, jotka tunnistavat mahdolliset riskitekijät jo aikaisin ja osaavat toimia oikein tapaturman sattuessa. Tämän kyvykkyyden kehittämiseksi tarvitaan koulutuksia, jotka hyödyntävät viimeisintä tietoa työturvallisuudesta.

Kaikkien koulutusten keskiössä ovat siksi asiantuntevien kouluttajien henkilökohtaisten kokemuksen lisäksi myös tilastotieto ja koulutusten jatkuva kehittäminen. Tutustu Alertumin koulutusmarkkinoiden kattavimpiin kuuluvaan koulutusvalikoimaan täältä. Älä myöskään unohda huippusuosittuja verkkokoulutuksiamme!