Alertum kouluttaa yhteistyössä Sampel Oy:n kanssa avoimia ATEX -koulutuksia.

Koulutuksessa saa perustiedot ATEX-vaatimuksista, jotta pystyy työskentelemään turvallisemmin ympäristössä, jossa voi muodostua räjähdysvaarallinen ilmaseos. Koulutuksessa perehdytään myös paremmin työpaikalle laadittuun ATEX-asiakirjaan. Tämän myötä työpaikan turvallisuustietoisuus paranee ja parhaimmassa tapauksessa ennaltaehkäistään onnettomuuksien syntyminen sekä vähennetään negatiivisten seurauksien aiheuttamia henkilö-, omaisuus- ja ympäristövahinkoja.

Koulutus on suunniteltu mahdollisemman käytännönläheiseksi ja sitä suositellaan etenkin työntekijöille, jotka joutuvat työskentelemään Ex-tiloissa, valvovat ja myöntävät lupia Ex-tiloihin ja vastaavat Ex-tilojen laitteiden hankinnasta. Ex-tila on räjähdysvaarallinen tila kaasuista, nesteistä tai pölystä.

Kouluttajana toimii ATEX-vaatimuksiin perehtynyt ja pelastusalan ammattitutkinnon (palopäällystö) suorittanut henkilö Sampel Oy:stä. Seuraavat koulutukset järjestetään Espoossa. Kaikki kurssipäivät löydät Alertumin verkkosivuilta www.alertum.fi/kurssihaku tai www.alertum.fi/atex-koulutus.