Kuljettajien ammattipätevyyksien voimassaoloa jatketaan 7 kuukaudella

Kuorma- ja linja-auton kuljettajien ammattipätevyyksien voimassaoloa jatketaan automaattisesti 7 kuukaudella, jos ammattipätevyyden voimassaolo päättyy 1.2.-31.8.2020 välisenä aikana. Uudistettaessa korttia 7 kuukauden lisäajan kuluessa, katsotaan ammattipätevyyden päättymispäiväksi se päivä, jolloin ammattipätevyys olisi kortin mukaan päättynyt.

Traficomin tiedotteen mukaisesti kuorma- ja linja-auton kuljettajien ammattipätevyyksien voimassaolo jatkuu automaattisesti 7 kuukaudella, jos ammattipätevyyskortin tai ajokortissa olevan ammattipätevyyttä osoittavan erityisehdon voimassaolo päättyy 1.2.–31.8.2020 välisenä aikana. Voimassaolon pidennyksen johdosta ei lähetetä uutta ammattipätevyyskorttia tai ajokorttia.

Ammattipätevyyden ylläpitäminen keskeytyksettä vaatii jatkokoulutuksen suorittamista viimeistään 7 kuukauden kuluessa ammattipätevyyskorttiin tai ajokortin erityisehtoon merkityn normaalin voimassaolon päättymisestä. Uudistettaessa korttia 7 kuukauden lisäajan kuluessa, katsotaan ammattipätevyyden päättymispäiväksi se päivä, jolloin ammattipätevyys olisi kortin mukaan päättynyt.

Traficom kehottaa uudistamaan ammattipätevyyden normaaliaikataulussa mahdollisuuksien mukaan. Alertum järjestää kuljettajan ammattipätevyyskoulutuksia luokkahuonekoulutuksina ja webinaareina kesän läpi.