Koronavirukseen liittyvää tietoa

Eri puolilla maailmaa on todettu alkuvuonna keuhkokuumetapauksia, joiden aiheuttajaksi on tunnistettu uusi koronavirus (covid-19). Virus aiheuttaa influenssaa muistuttavia hengitystieoireita. Alertum seuraa tarkasti valtakunnallista tilannetta ja noudattaa THL:n ja muiden viranomaisten ohjeistuksia.

Tällä hetkellä Alertumin tulevia koulutuksia ei ole syytä perua ja koulutukset järjestetään sovittuina ajankohtina. Päivitys 17.3.2020: Alertumin avoimet luokkahuonekoulutukset on peruttu 13.4.2020 saakka. Lue lisää >>

Alertumin ensiapukoulutuksissa noudatetaan Punaisen Ristin ja Punaisen puolikuun Liitto (IFRC) sekä Globaalin First Aid Reference Centre (GFARC) antamaa elvytysopetussuositusta.
Toistaiseksi Alertumin ensiapukoulutuksissa harjoitellaan elvytyksen osalta ainoastaan paineluelvytysta infektioiden tarttumisten välttämiseksi. Kouluttaja näyttää elvytysnukella hengitysteiden avaamisen ja puhallukset. Ensiapukoulutukseen osallistuminen on kuitenkin täysin turvallista. Ensiapukouluttajamme huolehtivat harjoitteluvälineiden huolellisesta desinfioinnista harjoitusten aikana ja jälkeen.

Kannustamme kaikkia koulutuksiimme osallistuvia huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja välttämään kättelyä.

Koulutukseen osallistuminen on syytä peruuttaa, jos osallistuja tuntee olonsa kipeäksi tai epäilee altistumista tarttuvalle taudille. Alertumin kouluttajalla on oikeus kieltää sairaana olevan osallistujan osallistumisen koulutukseen.

Jos osallistuja palannut 14 vuorokauden sisällä THL:n epidemia-alueeksi määrittelemästä maasta ei koulutukseen saa osallistua. Tällöin suosittelemme siirtämään ilmoittautumisen seuraavaan koulutukseen Alertumin asiakaspalvelun kautta.

Alertumin asiakaspalvelun tavoittaa arkisin klo 7:30-15:30 välisenä aikana puhelimitse 010 320 5772 sekä sähköpostitse koulutus@alertum.fi.