Ramirent ja Alertum kehittämässä työn ja arjen turvallisuutta

Asiakkailta noussut tarve löytää laadukkaita ja käytännönläheisiä turvallisuuskoulutuksia ajoi kone- ja laitevuokraaja Ramirentin sekä koulutusyritys Alertumin yhteen vuonna 2017. Alertumin silloiset asiakkaat kaipasivat tarjontaan lisää koneisiin ja laitteisiin liittyviä koulutuksia, kun taas Ramirentin asiakkaat tiedustelivat yritykseltä muitakin turvallisuuskoulutuksia.

Yhteistyö laajentaa tarjontaa

Yhteistyön aloittaminen sujui lopulta jouhevasti, sillä molempien yritysten ydinosaamisalueet ovat selkeästi eroteltavissa ja ne myös tukevat toisiaan hyvin. Solmittu yhteistyösopimus on laajentanut molempien koulutustarjontaa entisestään.

”Asiakkaat ovat nopeasti oppineet siihen, että yhdessä Ramirentin kanssa olemme luotettava kumppani, jonka kautta henkilöstön pystyy kouluttamaan turvallisuusasioihin todella kattavasti ja monipuolisesti”, avaa Alertumin koulutuspäällikkö Juho Impivaara yhteistyön etuja.

Ramirentin RamiPro-koulutukset ovat painottuneet käytännönläheisiin kone-, laite- ja nostotyökoulutuksiin, joissa on yhdistelty laadukasta teoriakoulutusta käytännön harjoitteluun Ramirentin omalla kalustolla. Alertumin turvallisuusaiheiset lyhytkurssit, kuten Työturvallisuus-, Tulityö- ja Ensiapukoulutukset, ovat monipuolistaneet yhteistä pätevyyskoulutusten tarjontaa.

”Yhteistyö Alertumin kanssa on laajentanut koulutustarjontamme kattamaan lähes koko Suomen, sillä Alertum tarjoaa koulutuksia yli 30 paikkakunnalla. Olemme pystyneet Alertumin kautta paremmin palvelemaan omia asiakkaitamme”, kertoo Ramirentin koulutuspäällikkö Topi Laurén.

Koulutustarpeet monipuolistuvat

Kumppanuuden alkutahdit ovat olleet rohkaisevia, ja yhteistyöllä on onnistuttu vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin saada laadukkaita ja käytännönläheisiä turvallisuuskoulutuksia kaikkialla Suomessa.

”Palaute käytännönläheisistä koulutuksista on ollut positiivista ja sitä on kertynyt myös kokeneemmilta konkareilta, jotka usein suhtautuvat käyttö- ja työturvallisuuskorttikoulutuksiin hieman skeptisesti. Porukka, joka on tottunut päivät tekemään töitä käsillään, pitkästyy helposti luokkahuoneissa jo parissa tunnissa”, Laurén lisää.

”Uskomme, että kehittämällä Ramirentin ja Alertumin yhteistyötä pystymme jatkossakin vastaamaan paremmin asiakkaidemme yhä monipuolistuviin työturvallisuuskoulutustarpeisiin”, toteavat koulutuspäälliköt kuin yhdestä suusta.