Varaudutaan siihen, ettei palokuntaa tarvita

Valon Kone on yksi maailman johtavia kuorimakoneiden toimittajia, joka haluaa minimoida toiminnassaan kaikki läheltä piti -tilanteet. 

Valon Koneen tuotantojohtaja Jukka Jurvasen mukaan koulutuksella ja tarkkaavaisella esimiestoiminnalla on iso merkitys turvallisuustyössä. 

– Kyllä kiireessä voi käydä niin, että esimerkiksi kuormalava unohtuu pelastustielle tai joku hitsaa öljyläikän vieressä. Tällaisiin asioihin esimiesten tulee puuttua pienellä kynnyksellä ja muistuttaa niistä säännöllisesti. 

Valon Koneen paloturvallisuustyön Jurvanen tiivistää selkeästi ja yksinkertaisesti.  

– Meillä varaudutaan siihen, ettei palokuntaa tarvita. Itselläni on lisäksi vähän lukkarinrakkautta asiaa kohtaan, sillä oma isäni ja setäni olivat molemmat palokunnassa töissä.  

Koulutus keskitetty Alertumille

Viime aikoina Valon Koneessa on panostettu nostokoulutuksiin, mutta henkilöstö on hyödyntänyt myös ensiapu-, pelastus- ja paloturvallisuuskoulutuksia.   

– Aikaisemmin koulutukset oli hajautettu useammalle taholla, nyt ne on keskitetty Alertumille. Koulutukset ovat tärkeä osa turvallisuustyötämme, jonka tarkoitus on estää aineelliset vahingot, mutta ennen kaikkea henkilövahingot. Näiden asioiden kanssa kun ei ole leikkiminen, vaikka vakuutukset olisivat missä kunnossa tahansa, tiivistää Jurvanen. 

Tutustu Alertumin paloturvallisuuskoulutuksiin tästä.