Terve työkulttuuri vetää puoleensa parhaat työntekijät – työsuojelukoulutuksen rooli on tärkeämpi, kuin luulit

”Hyvä, että palaute johtaa nykyään oikeasti muutoksiin. Tuntuu aidosti reilulta!”

Haluatko kuulla alan johtavilta asiantuntijoilta selkeät ohjeet sellaisen työkulttuurin rakentamiseen, jota kilpailijasi kadehtivat ja työntekijäsi kiittävät? Tässä blogissa kerromme sinulle viisi tärkeintä vinkkiä.

Työsuojelukoulutus on maailman parhaiden yritysten kilpailuvaltti, jonka hyödyt voit valjastaa myös itsellesi

Maailmassa tuskin on yhtään toimitusjohtajaa tai johtoryhmää, joka ei haluaisi työntekijöidensä olevan tyytyväisiä ja sitoutuneita. Hehkuttavien kommenttien ja aidon tyytyväisyyden saavuttaminen voi kuitenkin lähtökohdasta riippuen kuulostaa ylivoimaiselta rastilta.

Moni työntekijöiden tyytyväisyyttä ja siten koko yrityksen menestystä eteenpäin puskeva tekijä juurtaa juurensa kuitenkin juuri työsuojeluun. Työntekijöiden hyvinvointiin ja tasapuoliseen kohteluun panostavat työkulttuurit luovat myös niitä maailman menestyneimpiä yrityksiä.

Työsuojelussa on siis kyse paljon isommista asioista, kuin vain lakipykälien noudattamisesta. On koko työyhteisön edun mukaista, että työsuojeluasioista otetaan kunnolla selvää, eikä asioita jätetä vain henkilöstöjohtajan pöydälle.

Alertumin työsuojeluvaltuutetun koulutukset ovat erinomainen vaihtoehto silloin, kun haluat kuulla alan johtavilta asiantuntijoilta selkeät ohjeet sellaisen työkulttuurin rakentamiseen, jota kilpailijasi kadehtivat ja työntekijäsi kiittävät.

Nappaa seuraavaksi talteen viisi seikkaa, joiden avulla varmistat, että työsuojelukoulutus on rahaakin arvokkaampi panostus yrityksesi tulevaisuuteen.

1. Koulutetut työsuojelijat ovat tehokkaampia

Kun työsuojelutehtäviin valitut henkilöt ryhtyvät edistämään yrityksen työntekijöiden etua ajavia asioita, usein herää kysymys: ”mistä sitä kannattaisi aloittaa?”

Työsuojelukoulutus tarjoaa osallistujilleen tehokkaan perehdytyksen siihen, kuinka työsuojelulla voidaan vaikuttaa positiivisesti koko työyhteisön hyvinvointiin ja auttavat ymmärtämään sen edut yrityksen menestyksen näkökulmasta. Kun työsuojeluvaltuutetut ymmärtävät tehtävänsä tavoitteet ja vaikutusmahdollisuudet, on helpompaa lähteä pohtimaan yritykselle sopivaa työsuojelusuunnitelmaa.

Kun työntekijöiden hyvinvointia ajavat aloitteet etenevät, se huomataan myös työntekijöiden keskuudessa ja auttaa pitämään parhaat työntekijät talossa. Hyvää ei kannata vaihtaa!

2. Edistät hyvinvointia tasapuolisesti

Hyvä työsuojelualoite pitää huolen siitä, että työntekijöiden ääntä kuullaan ja kaikki palaute otetaan tasapuolisesti vastaan. Usein käy niin, että kun palautetta pyydetään, niin sitä myös tulee.

On siis tärkeää, ettei palautemäärään huku, vaan että muodostaa niistä työsuojelukoulutuksen aikana omaksuttujen työkalujen avulla laissakin säädetyn työsuojelun toimintaohjelman. Kun esille nostetut toiveet ja palautteet etenevät sulavasti ja kaikkien etua ajatellen, työntekijöiden ja yrityksen välillä rakentuu aivan uudenlaista luottamusta.

3. Työsuojelu on aktiivista välittämistä, ei lakipykälien tuijottamista

Työsuojelun keskeisin periaate on ennakointi. Kun onnistutaan luomaan lähtökohta järjestelmälliselle työsuojelun kehittämiselle, kehitetään samalla yrityksen kulttuuria ja suhtautumista työsuojeluun.

Kun nykytilasta päästään perusteellisesti kärryille, on helpompaa arvioida työntekijöiden hyvinvointia rasittavia tekijöitä. Kun riskejä aiheuttavat tekijät ymmärretään kokonaisvaltaisesti, on hyvät lähtökohdat ryhtyä tunnistamaan asioita, jotka voivat alkaa vaivihkaa syömään työyhteisön hyvinvointia sisältäpäin.

Työsuojelu on parhaimmillaan silloin, kun riskitekijöihin voidaan puuttua hyvissä ajoin jo kauan ennen kuin niistä muodostuu uhka työntekijöiden fyysiselle tai psyykkiselle terveydelle.

4. Viestit työsuojelusta oikealla tavalla koko työyhteisölle

Työsuojelun toiminnasta on vaikea tietää, mikäli siitä ei aktiivisesti ja suunnitelmallisesti kerrota. Vaikuttavan ja vakuuttavan työsuojelun tärkeimpiä tavoitteita on saada työntekijät luottamaan siihen, että viestinnän halutaan aidosti toimivan molempiin suuntiin. Alertumin työsuojelukoulutus tarjoaa eväät tehokkaan viestintäsuunnitelman luomiseksi.

Työsuojelun onnistumiselle luodaan pohja, kun työntekijät ymmärtävät työsuojelun tavoitteet ja ottavat huomiota tai kehitystä vaativat asiat esiin. Näin kaikki ymmärtävät, että työsuojelu on pitkällä aikajänteellä hyvinvointia edistävä liike, eikä vain kerran vuoteen virkistyspäivistä muistutteleva sähköposti.

5. Säästät yrityksesi aikaa ja rahaa

Kun työsuojelun toiminnan ansiosta tunnistetaan tekijöitä, jotka turhaan rasittavat tai ovat vaaraksi työntekijöille, säästytään monenlaiselta haitalta.

Suoria kulusäästöjä syntyy heti, kun työhön liittyvien tapaturmien ja sairauspoissaolojen määrää vähenee. Tutkimuksen mukaan niihin liittyvät kulut voivat olla yli 10 % palkkakustannuksista. Laske, minkälaisia summia sinun yrityksessäsi voidaan säästää.

Mikäli työsuojeluasiat eivät ole kunnossa ja tapaturmia sattuu, siitä syntyy epäsuoria kuluja, jotka puolestaan vaikuttavat henkilöstöön. Tuottavuus heikentyy, motivaatio kärsii ja tuuraajien sekä uusien työntekijän palkkaukset vievät aikaa ja voimia. Hyvinvoinnin laiminlyöntitapaukset satuttavat myös yrityksen imagoa, joten kokonaisvaikutusta on vaikea edes laskea.

Alertumin työsuojelukoulutuksella vältät sudenkuopat ja opit parhaat käytänteet

Alertumilla on laaja valikoima työsuojelukoulutuksia, joista saat ammennettua parhaat lähestymistavat suoraan alan kokeneimmilta ammattilaisilta. Koulutuksemme ovat toimialariippumattomia, eikä sillä ole merkitystä, oletko jo työsuojelualan konkari vai vasta sellaiseksi aikova. On parempi aloittaa ajoissa, ja koskaan ei ole myöhäistä oppia uutta.

Työsuojelukoulutuksia on myös saatavilla suosittuina webinaarikoulutuksina, joista voit valita vaivattomasti juuri sinulle sopivan ajankohdan. Varaa työsuojelukoulutus näppärästi verkosta jo tänään tai ota meihin yhteyttä, niin asiantuntijat auttavat valitsemaan juuri sinulle sopivan koulutuksen.

Tutustu työsuojelukoulutuksiin

Ota yhteyttä