Alertum aloittaa työturvallisuuskorttikoulutukset verkossa

Valtioneuvosto päätti kokoontumisrajoituksista koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi 16.3.2020. Jokaisella on vastuu noudattaa omaehtoisesti kokoontumisrajoituksia ja ohjeita sosiaalisen etäisyyden pitämisestä. Vastuullisena toimijana Alertum on viranomaisohjeistuksen mukaisesti perunut avoimet ryhmäkoulutuksensa, kunnes lähiopetuksen järjestämisen voidaan todeta olevan taas turvallista.

Työturvallisuuskeskus TTK on myöntänyt Alertumille oikeuden kouluttaa TTK:n työturvallisuuskorttikoulutuksia virtuaaliopetuksena toistaiseksi. Suomen suurimpana yksityisenä turvallisuuskorttikouluttajana Alertum aloittaa virtuaaliopetuksen kaikille avoimina toteutuksina sekä tilauskoulutuksina heti.

Koulutukset toteutetaan TTK:n ohjeistuksen sekä parhaiksi todettujen etäopetuksen pedagogisten käytäntöjen mukaisesti. Koulutuksen ja kokeen hyväksytysti suorittaneet saavat TTK:n myöntämän työturvallisuuskortin, joka on voimassa normaalisti 5 vuotta sen myöntämisestä. Koulutuksesta annetaan myös väliaikainen suoritustodistus, joka on voimassa 30.5.2020 saakka. Koulutusvalikoimaamme tulevat myös vastaavat työturvallisuuskorttikoulutukset ammattipätetevyyspäivinä.

Virtuaalinen työturvallisuuskorttikoulutus järjestetään virtuaaliluokassa, jossa osallistujat osallistuvat verkon välityksellä koulutukseen tietokoneen välityksellä valitsemastaan sijainnista, reaaliaikaisesti. Koulutus kestää kahdeksan tuntia ja koulutukseen ilmoittautuminen tapahtuu tuttuun tapaan Alertumin koulutushaun tai asiakaspalvelun kautta. Kaikki koulutukseen ilmoittautuneet saavat sähköpostitse tarkemman ohjeistuksen koulutukseen osallistumiseen.