Ensiapukoulutus on tarpeellinen myös lastenhoitajille

Kiipeilyä, juoksemista, hyppelyä – uusien asioiden opettelua ja tutkimista. Lapsille sattuu ja tapahtuu, ja sen takia on tärkeää tietää miten toimia tapaturman sattuessa. Suurin osa pienten lasten tapaturmista sattuu omassa kodissa tai pihapiirissä, kun taas isompien lasten tapaturmat yleensä tapahtuvat kodin ulkopuolella.

Tiedätkö mitä tehdä, jos lapselle jää vierasesine hengitykseen? Miten hoitaa vertavuotava haava? Miten elvyttää pientä lasta? On yleistä ajatella, että tapaturma tuskin sattuu omalle kohdalle, mutta on parempi olla varautunut kun jäädä toimettomaksi. Tapaturman jälkeiset ensimmäiset minuutit ovat elintärkeitä.

Ensiaputaidot ovat hyödyllisiä jokaiselle, mutta erityisesti lasten kanssa työskenteleville tai muuten paljon lasten kanssa aikaa viettäville. Lasten hätäensiapukurssin käyneillä lastenhoitajilla on huomattavasti enemmän mahdollisuuksia työmarkkinoilla, sillä vanhemmat arvostavat suuresti sitä, että voivat luottaa siihen, että hoitaja tietää mitä tehdä, jos tapaturma sattuu. Rohkeutta hätätilanteisiin tuo harjoittelu ja tieto siitä, että toimii oikein. Myös lastenhoitajan työ helpottuu, kun osaa varautua mahdollisiin vaaratilanteisiin ja tietää mitä tehdä vahingon sattuessa.

Ensiapukoulutuksen käyminen vie aikaa muutaman tunnin, mutta antaa mittaamattoman arvokkaita taitoja. Kaikkiin Alertumin tarjoamiin ensiapukoulutuksiin voi tutustua täällä.

Yhteistyössä Babysits ja Alertum.
Babysitsin kautta löydät helposti lastenhoitopalveluita sekä lastenhoitotöitä.

Lue myös: Lapsi tai nuori on yhtä hyvä ensiavun antaja kuin aikuinenkin