Turvallisesti kesätöissä – mitä kortteja tarvitsen?

Meiltä tiedustellaan keväisin, että mitä korttikoulutuksia mahdollinen työnantaja saattaa edellyttää ja minkä ikäisenä koulutuksiin voi osallistua. Alertumin korttikoulutuksiin voit osallistua, mikäli ikäsi riittää hakemasi työn tekemiseen. Esimerkiksi työturvallisuuskorttia edellyttävät monet työnantajat.

Korttikoulutusten tavoitteena on vähentää työtapaturmia

Työnantajan velvollisuutena on perehdyttää työntekijä työtehtävän lisäksi myös työturvallisuuteen, joten kesätyöntekijöidenkin turvallisuusosaamisesta on syytä huolehtia. Tässä kesätöihin hakijalla on mahdollisuus olla oma-aloitteinen. Käymällä koulutukset ennakkoon ja perehtymällä työpaikan turvallisuuteen, jää koko kesä työssäoppimiseen ja turvalliseen työntekoon.

Työturvallisuuskortti kannattaa olla taskussa ennen kesätyöhön hakemista

Työnantajasta ja työtehtävästä riippuen suosittelemme vähintään työturvallisuuskorttia sekä kahdeksan tunnin ensiapukurssia. Ensiapuosaaminen on kaikilla työpaikoilla tärkeää ja työturvallisuuden perusasioiden ymmärtäminen yhtä lailla oleellista. Koulutussuunnittelija Minna Tunkelo kirjoitti ensiapukoulutusten valinnasta.

Työturvallisuuskorttikoulutuksen jälkeen toiseksi yleisin koulutus kesätyöntekijöille, rakennus- ja teollisuusalalla, on ollut tulityökortti. Vuoden 2016 alusta alkaen tulityökorttikoulutuksesta on saanut samalla katto- ja vedeneristysalan tulityökortin, koska koulutukset yhdistyivät. Tulityökorttia tarvitset, mikäli teet tulitöitä muualla kuin vakituisessa tulityöpisteessä. Tulityökorttiin pääset tutustumaan verkkosivujemme koulutushausta.

Myös tieturva 1 –kortti kannattaa hommata, jos menet töihin tiealueelle tai vaikkapa festivaaleille, jossa työtehtäviisi kuuluu liikenteenohjaaminen yleisellä tiellä. Tieturva 1 –korttikoulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet tiellä tehtävien töiden riskien tuntemiseen ja niihin varautumiseen. Työturvallisuuslainsäädännössä tie- ja katualueella tehtävä työ luokitellaan vaaralliseksi työksi.

Tämän artikkelin on kirjoittanut Alertumin asiakkuuksista vastaava Juha Suomela. Kesätyöntekijöiden kouluttamista koskevissa asioissa voit olla häneen yhteydessä. Alertumin asiakaspalvelu auttaa koulutusten sisältöihin liittyvissä kysymyksissä 010 320 5772 (ma-pe 7-16).

Juha Suomela
myynti ja asiakkuudet
010 320 5777
juha.suomela@alertum.fi