Asiakaspalvelu

010 320 5772

Kuljettajan ammattipätevyys

Suorita kaikki direktiivipäivät kuten ennakoiva ajo, trukkikortti, piirturi, ja ensiavun peruskurssi.

Oletko päivittämässä jo uutta kautta ammattipätevyydessä vai ensimmäistä kertaa suorittamassa kuljettajan jatkokoulutuspäiviä?

Hanki koko kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutus (35h) ostamalla Ammattipätevyyspaketti hintaan 500,00 € (sis. alv 24%).

Kuljettajan ammattipätevyys koskee lähtökohtaisesti kaikkia C-luokan ajo-oikeuden sekä kaikkia D-luokan ajo-oikeuden omaavia henkilöitä. Tästä johtuen vaatimus koskee kuorma-autonkuljettajien lisäksi esimerkiksi liikennetraktorin kuljettamista, silloin, kun siihen tarvitaan C-luokan ajo-oikeus. Henkilökohtaiset ajot ilman ammattipätevyyttä ovat mahdollisia.

Ammattipätevyyden voi saada Alertumin kursseilta, jos ajo-oikeus on alkanut C -kortissa ennen 10.9.2009 tai D -kortissa ennen 10.9.2008. Jos ajo-oikeus on alkanut kyseisten päivien jälkeen, täytyy perustaso olla suoritettu, tieto näkyy ammattipätevyyskortissa tai ajokortissa merkintänä 95.

Ammattipätevyyden suorittaminen Alertumilla on erittäin helppoa

  1. Valitse koulutukset, mitkä haluat suorittaa. Voit klikata alla olevasta kalenterista koulutuspäivää tai ilmoittautua koulutuksiin kurssihakumme kautta. Muista täpätä kurssihaussa valinta "näytä vain ammattipätevyyskoulutukset".
  2. Kun kaikki kurssit on käyty, varaa aika ajovarmalta. Jos et tiedä mitä kursseja olet jo suorittanut tai montako merkintää olet saanut, tarkista tiedot Trafin sivuilta.

Pätevyyskoulutukset, joista voit saada ammattipätevyys eli trafi-merkinnän

Ennakoiva ajo (kaikille pakollinen), työturvallisuuskorttikoulutus, tieturva 1 -koulutus, trukkikorttikoulutus, ensiavun peruskurssi (kaksi trafi-merkintää), hätäensiapukurssi, digipiirturin käyttö, kuljettajan työhyvinvointikoulutus, kuljettajan alkusammutus- ja ensiapukoulutus sekä ratatyöturvallisuuskoulutus (Turva).

Log in